top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij begrijpen dat je als potentieel deelnemer veel vragen hebt. Wij kunnen deze op dit moment nog niet allemaal beantwoorden. Maar hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Is Project Rembrandt een afvalrace? 

Ja. De eerste twee opnamedagen bestaan uit selectiedagen, waarbij een groot aantal deelnemers ter plekke hun talent kan laten zien. Hier worden door het doen van een enkele korte basisopdrachten uiteindelijk 10 deelnemers uit geselecteerd. Iedere aflevering valt er vervolgens een deelnemer af.

Hoe weet ik of ik geselecteerd ben voor de selectiedagen? 

Als je voor 31 oktober 2024 niets van ons gehoord hebt, dan betekent dat dat je helaas niet door de eerste selectieronde bent gekomen. Vanwege het grote aantal aanmeldingen kunnen we dit helaas niet iedereen persoonlijk laten weten.

Wanneer en waar zijn de selectiedagen? 
Deze selectiedagen zijn nog niet gepland en ook de locatie is nog niet bekend. 

Ben ik wel goed genoeg? 

Wij zoeken getalenteerde mensen van verschillende niveaus, dus het is zeker geen vereiste dat je al (veel) ervaring hebt in figuratieve kunst. Ook als je grafisch ontwerper, tekenaar, graffiti artiest, tatoeëerder etc. bent met de ambitie je het ambacht van figuratieve kunstschilder eigen te maken, kun je je aanmelden.

Mag ik als professioneel kunstenaar meedoen? 

Het beroep kunstenaar is een breed begrip. Je mag professioneel kunstenaar zijn zoals beeldhouwer, fotograaf etc., maar geen professioneel kunstschilder. Dit houdt in dat het niet je beroep/broodwinning is en dat je niet al op structurele basis werk verkoopt.

Hoe geef ik mij op? 

Opgeven kan alleen via het aanmeldformulier op deze website (www.aanmeldenprojectrembrandt.nl) Aanmeldingen op andere wijze (post, mail, social media, etc.) kunnen wij niet in behandeling nemen.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden? 
Aanmelden kan tot en met 31 juli 2024. 

Moet ik betalen om mee te doen? 
Deelname is gratis. 

Wat is de hoofdprijs? 
De hoofdprijs is de eretitel Beste Amateurkunstschilder van Nederland. 

Krijg ik geld voor deelname? 
Nee, deelnemers doen mee voor het schilderplezier, omdat ze les willen krijgen van goede docenten, hun werk aan een groot publiek willen tonen of andere persoonlijke redenen, niet voor het geld. 

Informatie indien je tot de 10 geselecteerde deelnemers behoort: 
(Onderstaande geldt dus niet voor de selectiedagen).

Weten jullie al de exacte dagen dat er gefilmd gaat worden? 

Nee, de planning wordt zo snel mogelijk gemaakt. De opnames vinden voornamelijk op doordeweeks dagen plaats. Wij draaien niet continu, het betreft maximaal 16 opnamedagen verspreid over een periode van een paar maanden. Daarnaast zijn er voor de finale nog 3 extra opnamedagen. Het is een ‘afvalrace’, dus het exacte aantal dagen is afhankelijk van hoever je komt in het programma.

Waar vinden de opnames plaats voor de verschillende afleveringen? 

Wij filmen op diverse locaties door heel Nederland, waar je met eigen vervoer heen kunt komen. De gemaakte reiskosten worden vergoed.

Moet ik in een bepaalde tijdsspanne een (kunst-)werk maken? 
Voor elke opdracht staat een bepaalde tijd, variërend van 2 minuten tot 5 uur. 

Wie beoordelen mijn werken? 
Aan het einde van elke aflevering bepaalt een vakkundige jury en een publieksjury wie er mag blijven en wie helaas afvalt.

bottom of page